Fredag 18 Jun
Stockholm

Haj dödade surfare i Sydafrika

25-årige Gerhard van Zyl fick benet amputerat i hajattack utanför Sydafrikas kust.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När den 25-årige mannen surfade utanför Sydafrikas kust gick en haj till attack. På bara några sekunder hade han lemlästats och benet var avbitet. Tragedin, där mannen förblödde till döds på sjukhus, inträffade i byn Glentana mellan Kapstaden och Port Elizabeth under söndagen.

Sjöräddningen larmades klockan 16.30 lokal tid, uppger Craig Lambinon som hittade Gerhard van Zyl, som bodde i området.

– Vi hittade honom på stranden och behandlade honom för amputationen av det högra benet. Han flögs med helikopter till ett sjukhus i George och när han väl kom dit var tillståndet väldigt kritiskt. Han förklarades senare död, säger Lambinon, enligt Independent Online.

Enligt polisen identifierade van Zyls pappa, som var i Kapstaden när olyckan inträffade, sin son vid sjukhuset.

Glentana Bay är på väg att snabbt bli ett populärt område för surfare, men det är sällsynt med hajattacker i området.

– Det är en del av stranden med mycket rörelse. Surfare drar nytta av den mer och mer, men det här är den första gången som vi har varit med om en hajattack i området, säger Mike Sheppard, enligt Independent Online.

Det är ännu oklart vad det var för haj som attackerade 25-åringen.

– Det här är en fruktansvärd tragedi, och utan att på något sätt förringa det som har skett måste det påpekas att det här är en väldigt sällsynt händelse. Om man är surfare är hajattacker en av de risker som man är medveten om, säger Robin de Kock, general manager, på Surfing SA.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela