Mördarhajen ska inte jagas

– Vi skulle kunna skjuta varje haj härifrån till evigheten utan att hitta rätt.


Nyheter24 rapporterade i går om en man i Australien som med största sannolikhet föll offer för en hajattack. Nu kan vi avslöja att inget försök kommer att göras för att jaga hajen, enligt polisens källor till 9News.

Men sökandet fortsatte under söndagen efter den 51-årige Brian Guest, som tros ha blivit angripen av en haj under lördagsmorgonen när han snorklade efter krabbor med sin son vid den lokala stranden söder om Perth i Australien.

Sex sökfartyg och en helikopter var under söndagen inblandade i letandet efter Brian Guest. Men hittills har man endast hittat rester av en våtdräkt som tros ha tillhört Guest.

Ett ögonvittne säger sig ha sett hajen simma runt i vattnet och uppskattar att den var mellan fyra och fem meter lång.

Två iaktagelser gjordes under lördagen av en stor haj i området, men enligt en polisman kommer inget försök att göras för att hitta den specifika hajen som attackerade Brian Guest.

– Det finns inte en chans att veta vilken haj det skulle vara. Vi skulle kunna skjuta ner varenda haj härifrån till evigheten utan att veta vilken som var rätt ändå, säger polismannen.

Brian Guests familj vill inte heller att några hajar ska jagas på grund av attacken.

En släkting säger:

– Han gjorde något han älskade. Han var en man av havet och vi är glada att han fick dö i havet. Det var hans stora passion.

Brian Guest har också själv skrivit på internetforum att han inte trodde på att döda hajar, skriver 9News.

Nyhetsinslag om sökandet:

Trailer för klassiska filmen "Hajen":

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.