Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barack Obama får James Bond-bil

Nyheter | 14/01/2009 21:33

Besten har den bästa tekniken.

USA. Här är "Besten". Bilen som ska köra runt med USA:s 44 president Barack Obama. Och kanske framför allt - hålla honom skyddad.

Cadillacen och limosinen, som gör sin debut den 20 januari, är värsta James Bond-bilen. Även om den amerikanska säkerhetspolisen inte kan uttala sig om vilka moduler som byggts in i denna bil, har deras vice vc Nicolas Trotta avslöjat något om den nya releasen:

– Man kan lugnt säga att den här bilens säkerhets- och kodade kommunikationssystem gör det till den mest teknologiskt skyddade bilen i världen, säger Trotta enligt BBC.

De som sett bilen säger att den har skottsäkra glas, bepansrad kaross, en separat syretank och ett helt lufttäppt inre för att skydda mot kemiska attacker.

När David Caldwell från General Motors, som har tillverkat bilen, fick frågan om den hade utrustats med en Ipod-station svarade han att han inte kunde kommentera. Men att bilen fått "den bästa tänkbara tekniken".

Skrivet av: