Kristna vägrar köra ateistbuss

Dawkinsstödd ateistkampanj får busschaufförer att vägra att ta sina skift.


SOUTHAMPTON. Religion väcker känslor - även i bussfilerna. En ny reklamskylt med budskapet "Det finns förmodligen ingen Gud", var för mycket för den hängivne mannen av principer. Steget var för långt för bussföraren Ron Heather när han såg reklamskylten. Därför vägrade han att sätta sig i bussen och göra sitt dagsverke.

– Min första reaktion var skräckfylld. Jag kände starkt att jag inte kunde köra den bussen och det sa jag till mina chefer. De sa att de inte hade en annan bus, så jag tyckte att det var bättre att gå hem, säger Heather.

I protest lämnade han sitt skift i vredesmod och skyllde på att reklamen stred mot hans tro. Bussbolagets ledning har gått honom till mötes, och har ställt undan bussar till 62-åringen utan den kontroversiella reklamen, rapporterar Daily Mail.

– Hur som helst, om kampanjen fortsätter mycket länge till måste jag överväga detta igen, och jag kommer seriöst att fundera på att sluta på mitt jobb - jag känner så starkt för detta, säger Heather.

Ateistbussen är en av 800, som pryds med budskapet. De är en del i de brittiska ateisternas nya kampanj, som går loss på miljonbelopp.

Sloganen, som alla talar om, säger "Det finns förmodligen ingen Gud. Så sluta oroa dig nu och njut av livet". Inte oväntat får kampanjen stöd av evolutionsforskaren och ateisten Richard Dawkins, som blivit något av världsateismens ansikte,

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat stort försäljningsbakslag för Ericsson

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.