Kristna vägrar köra ateistbuss

- 18/01/2009, 11:26 -

Dawkinsstödd ateistkampanj får busschaufförer att vägra att ta sina skift.

SOUTHAMPTON. Religion väcker känslor - även i bussfilerna. En ny reklamskylt med budskapet "Det finns förmodligen ingen Gud", var för mycket för den hängivne mannen av principer. Steget var för långt för bussföraren Ron Heather när han såg reklamskylten. Därför vägrade han att sätta sig i bussen och göra sitt dagsverke.

– Min första reaktion var skräckfylld. Jag kände starkt att jag inte kunde köra den bussen och det sa jag till mina chefer. De sa att de inte hade en annan bus, så jag tyckte att det var bättre att gå hem, säger Heather.

I protest lämnade han sitt skift i vredesmod och skyllde på att reklamen stred mot hans tro. Bussbolagets ledning har gått honom till mötes, och har ställt undan bussar till 62-åringen utan den kontroversiella reklamen, rapporterar Daily Mail.

– Hur som helst, om kampanjen fortsätter mycket länge till måste jag överväga detta igen, och jag kommer seriöst att fundera på att sluta på mitt jobb - jag känner så starkt för detta, säger Heather.

Ateistbussen är en av 800, som pryds med budskapet. De är en del i de brittiska ateisternas nya kampanj, som går loss på miljonbelopp.

Sloganen, som alla talar om, säger "Det finns förmodligen ingen Gud. Så sluta oroa dig nu och njut av livet". Inte oväntat får kampanjen stöd av evolutionsforskaren och ateisten Richard Dawkins, som blivit något av världsateismens ansikte,

Skrivet av: