Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rasistupplopp i Australien

Nyheter | 26/01/2009 16:12

Polisen: Vi kommer att ta de som vandaliserat.

AUSTRALIEN. Nationaldag. Det skulle ha kunnat bli en härlig dag. I stället förvandlades de glada och firande folkmassorna till skrikande och vandaliserande rasisttåg.

I delstaten New South Wales och på Guldkusten var stöket som värst. Tonåringar hoppade sönder bilar och skrek på passagerare. "Dra åt helvete, här är det fullt" skrek några i kör och menade att Australien inte ska ta in fler invandrare.

En 18 årig asiatisk kvinna fick flera skärsår på armarna när glaset krossades på hennes bil. En invandrad butiksinnehavare ska också ha blivit anfallen.

Polisen har arresterat att antal yngre killar och säger att de flesta av upprorsmakrna inte kändes igen. Troligen kom de från andra städer.

– Vi kommer att hålla dessa ansvariga för den skadegörelse de gjort, säger polischef Dave Darcy och fortsätter:

– Vi har kontaktat polisen från deras städer. Så om de kom över för att göra brott under anonymitet har de gått på en nitlott, säger Darcy enligt Daily Telegraph.

Skrivet av: