Stockholm

"Israel måste svara omedelbart"

Israels utrikesminister Tzipi Livni varnar för ytterligare attacker.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter att en israelisk soldat sköts till döds vid Gaza tidigare i dag har den lugna stämningen åter förbytts till en upptrappning av oroligheterna.

Det israeliska flygvapnet har gått till attack. Enligt Jerusalem Post bombade israeliskt flyg en del av södra Gazaremsan och skadade en Hamasmedlem. Och enligt boende i området har även israeliska pansarvagnar avancerat in i området där den israeliska soldaten sköts till döds tidigare i dag. Säkerhetskällor uppger nu också att Israel har stängt gränsen för inloppet av humanitärt bistånd till Gaza.

Israels utrikesminister Tzipi Livni varnar omvärlden för att Israel åter kan komma att gå in med full kraft i Gaza.

–Om det händer något som detta på gränsen till Gaza. Eller om vi upptäcker en bomb eller vapensmuggling kommer Israel att svara omedelbart, uppger utrikesministern enligt Haaretz.

Samtidigt tillägger Livni att Israel inte har något krav som säger åt dem att utöva försiktighet.

–Israel behöver inte vidta försiktighetsåtgärder i bekämpningen av terror. Det här var sant innan invasionen av Gaza och gäller fortfarande.

Försvarsministern Ehud Barak ville inte gå närmare in på detaljerna.

–Det räcker med att konstatera att det som skedde i morse är mycket allvarligt och vi kan inte acceptera det. Vi kommer att försvara oss. Det är ingen idé att förtydliga exakt vad vi kommer att göra.

Men Barak förtydligade att Hamas fortfarande är Israels fiende. Han påpekade även att Hamas troligtvis kommer utföra flera attacker längs gränsen och Israel kommer svara på dessa.

–Samtidigt vill jag poängtera att Hamas kommer att komma ihåg denna period mycket väl, precis som Hizbollah kommer ihåg kriget i Libanon sommaren 2006, avslutade Barak för Haaretz.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.