Torsdag 13 Maj
Stockholm

Lärarinna får böta för kärleksaffär

En kvinnlig lärare, som hade ett kärleksförhållande med en elev på en särskola, döms att betala skadestånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BATHURST. Ingen såg så mycket som att de höll händer. Men i flera månader utspelade sig ett hemligt - och livsfarligt - sexuellt förhållande mellan en lärare och en elev på en skola för barn med utvecklingsstörningar.

Anna Blackburn, 36, var den utvecklingsstörda tonårspojkens lärare vid Carenne Public School i delstaten New South Wales i Australien.

Nu döms hon att betala 836 604 kronor i skadestånd efter att ha sexutnyttjat David Withyman - då en 17 år gammal tonåring, diagnostiserad med personlighetsstörningar och inlärningssvårigheter.

Nu har Withyman stämt skolan för att den stod handfallen inför hans "kärleksförhållande" med den elva år äldre Anna Blackburn, skriver Sydney Morning Herald.

Den kärlekskranke pojken slungades in i en spiral av brott på grund av förhållandet, menar han.

Han misshandlade lärarinnan, bröt mot besöksförbud och hotade att döda henne.

Anna Blackburn, som själv fått diagnosen posttraumatisk stress stämde den tidigare eleven och fick 488 000 i skadestånd.

Hon har hela tiden förnekat att hon haft en affär med David Withyman, men hennes tidigare väns vittnesmål övertygade domaren om att läraren och eleven haft ett ömsesidigt sexuellt förhållande i ungefär fem månader.

– Blackburn inledde en sexuell eskapad präglad av oanad galenskap och att det hela tog en ände med förskräckelse för målsäganden var oundvikligt, säger domaren Michael Elkhaim.

Blackburn fick redan för tre år sedan, när affären först uppdagades, sparken från Carenne Public School. Nu ska hon alltså dessutom betala drygt 800 000 kronor - eller 150 000 australiska dollar till den nu 25-årige David Withyman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela