- Foto: AP/Scanpix

Lärarinna får böta för kärleksaffär

En kvinnlig lärare, som hade ett kärleksförhållande med en elev på en särskola, döms att betala skadestånd.


BATHURST. Ingen såg så mycket som att de höll händer. Men i flera månader utspelade sig ett hemligt - och livsfarligt - sexuellt förhållande mellan en lärare och en elev på en skola för barn med utvecklingsstörningar.

Anna Blackburn, 36, var den utvecklingsstörda tonårspojkens lärare vid Carenne Public School i delstaten New South Wales i Australien.

Nu döms hon att betala 836 604 kronor i skadestånd efter att ha sexutnyttjat David Withyman - då en 17 år gammal tonåring, diagnostiserad med personlighetsstörningar och inlärningssvårigheter.

Nu har Withyman stämt skolan för att den stod handfallen inför hans "kärleksförhållande" med den elva år äldre Anna Blackburn, skriver Sydney Morning Herald.

Den kärlekskranke pojken slungades in i en spiral av brott på grund av förhållandet, menar han.

Han misshandlade lärarinnan, bröt mot besöksförbud och hotade att döda henne.

Anna Blackburn, som själv fått diagnosen posttraumatisk stress stämde den tidigare eleven och fick 488 000 i skadestånd.

Hon har hela tiden förnekat att hon haft en affär med David Withyman, men hennes tidigare väns vittnesmål övertygade domaren om att läraren och eleven haft ett ömsesidigt sexuellt förhållande i ungefär fem månader.

– Blackburn inledde en sexuell eskapad präglad av oanad galenskap och att det hela tog en ände med förskräckelse för målsäganden var oundvikligt, säger domaren Michael Elkhaim.

Blackburn fick redan för tre år sedan, när affären först uppdagades, sparken från Carenne Public School. Nu ska hon alltså dessutom betala drygt 800 000 kronor - eller 150 000 australiska dollar till den nu 25-årige David Withyman.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.