Stockholm

CIA-agent drogade och våldtog

Andrew Warren anklagas dessutom för att ha filmat sina våldtäkter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ALGERIET. Medan Barack Obama försöker sträcka ut en hand till den muslimska världen kan en av hans medarbetare ha ställt till det för honom. Andrew Warren, CIA:s områdeschef i Algeriet, anklagas och utreds för två fall av våldtäkt.

– Det var i förra året som USA öppnade en ambassad i Algeriet. Det som såg ut att kunna bli en gnista i relationerna mellan de bägge länderna, kan nu stå på spel, säger Brian Ross på ABC News.

Två kvinnor anklagar honom för att ha blivit drogade och våldtagna. Allt ska dessutom finnas på band. Ena kvinnan ska ha varit på en fest i Warrens hus när hon kände sig yr och plötsligt tuppat av. När hon vaknade hade hon haft samlag men kunde inte komma ihåg något. Detta hände i september 2007.

Några månader senare, i februari 2008, ska Warren sexuellt ha förgripit sig på den andra kvinnan. Enligt dokument från utredningen har den kvinnan kännt sig "fysiskt paralyserad" och försökt få Warren att sluta. Han ska då ha sagt till henne att "ingen sover i mina dyra lakan med kläderna på". Också det skedde efter en fest i hans hus.

I en husrannsaken hemma hos Warren har man hittat över tio hemmagjorda sexvideor, bland annat med den ena kvinnan. Man ska också ha hittat valium och xanor, droger som ofta används för att lamslå sina offer.

CIA-agenten Andrew Warren har nu förts hem till USA. Han hävdar att allt sex varit ömsesidigt från båda parter, enligt ABC News.

Inslag från ABC News

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.