Skola får stänga av lesbiska

Religiös friskola i Kalifornien tillåts stänga av lesbiska ifrån studier.


LOS ANGELES. Nu blir det möjligt att stänga av lesbiska från skolan på grund av deras sexuella läggning. Det fastställer en domstol i San Fransisco efter att en lutheransk skola stängt av två sextonåriga elever som varit intima på ett sätt som är "karaktäristiskt för ett lesbiskt förhållande".

Flickorna stämde Lutheran High School i Riverside County och hävdade att avstängningen stred emot Kaliforniens anti-diskrimineringslagar. Men domstolen går på skolans linje. Den menar att en privat religiös skola inte ska bedömas på samma sätt som ett företag och att det därför inte går att tillämpa en anti-diskrimineringslag, som reglerar företags jämställdhetsarbete, på skolor, rapporterar Los Angeles Times.

Kirk D Hanson, flickornas juridiska ombud, beklagar domstolens utslag och menar att det innebär att privata skolor tillåts diskriminera vem som helst, så länge de använder sin religiösa tro som grund.

– Det är nästan som att vi hamnar 20 eller 30 år tillbaka efter alla dessa framsteg vi har gjort på det här området. I princip ger det här privata skolor rätten att diskriminera, säger Hanson till Los Angeles Times.

Skrivet av:

Senaste nytt

"Tusenlappen räcker inte så långt längre"

Presidenten stänger statlig nyhetsbyrå

Argentinas regering har på uppdrag av president Javier Milei stängt ner den statliga nyhetsbyrån Télam – enligt presidenten "ett språkrör för tidigare vänsterregeringars propaganda".

Polisen rapporterar om försvunnen person, Jönköping

"Försvunnen person", skriver polisen på sin hemsida.

Cyklist påkörd av bil – fick livshotande skador

1 timme sedan
En kvinna i 40-årsåldern har skadats svårt i en olycka i Norrköping. Hon färdades på cykel och blev påkörd av en bil.

Pentagonläckan erkänner – får 16 års fängelse

1 timme sedan
Jack Teixeira, som misstänks ligga bakom den så kallade Pentagonläckan, har erkänt sig skyldig till alla åtalspunkter och accepterar ett fängelsestraff på 16 år.

Polisen i Borås rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1803 är en moped och en personbil inblandade i en olycka.", skriver polisen på sin hemsida.