Obama retar homosexuella

- 20/12/2008, 12:08 -

Motståndare till samkönade äktenskap leder förbönen vid Obamas installationsceremoni.

De homosexuella i USA hade hoppas på en annan attityd än den som funnits under de senaste åtta åren med George W Bush. Åtskilliga Obamaröstare och homosexuella är upprörda över att den nyvalde presidenten har utsett pastor Rick Warren, motståndare till samkönade äktenskap, till att leda förbönen vid installationsceremonin.

Det räckte tydligen inte för Obamastaben att upplysa att även pastor Joseph Lowery, veteran i medborgarrättsrörelsen, också kommer att medverka för att blidka kritikerna.

– Det är svårt att förstå hur vår ”president elect”, som navigerat nära nog perfekt i alla politiska turer hittills, kunde undgå att förstå symboliken i att bjuda in en antigay-teolog, skrev Joe Somonese, från Human Rights Campaign, som verkar för homosexuellas rättigheter, i en debattartikel i Washington Post igår.

Warren har under den amerikanska valrörelsen engagerat sig för folkomröstningsförslaget Proposition 8 i hemstaten Kalifornien, som syftade till att riva upp lagen som möjliggör samkönade äktenskap.

Se Warren fråga Barack Obama om ondska existerar.

Skrivet av: