Obama retar homosexuella

Motståndare till samkönade äktenskap leder förbönen vid Obamas installationsceremoni.


De homosexuella i USA hade hoppas på en annan attityd än den som funnits under de senaste åtta åren med George W Bush. Åtskilliga Obamaröstare och homosexuella är upprörda över att den nyvalde presidenten har utsett pastor Rick Warren, motståndare till samkönade äktenskap, till att leda förbönen vid installationsceremonin.

Det räckte tydligen inte för Obamastaben att upplysa att även pastor Joseph Lowery, veteran i medborgarrättsrörelsen, också kommer att medverka för att blidka kritikerna.

– Det är svårt att förstå hur vår ”president elect”, som navigerat nära nog perfekt i alla politiska turer hittills, kunde undgå att förstå symboliken i att bjuda in en antigay-teolog, skrev Joe Somonese, från Human Rights Campaign, som verkar för homosexuellas rättigheter, i en debattartikel i Washington Post igår.

Warren har under den amerikanska valrörelsen engagerat sig för folkomröstningsförslaget Proposition 8 i hemstaten Kalifornien, som syftade till att riva upp lagen som möjliggör samkönade äktenskap.

Se Warren fråga Barack Obama om ondska existerar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.