Bögarna rasar mot mormoner

Får skulden för "proposition 8" i Kalifornien. Den lag som förbjuder homoäktenskap.


Anhängare till homoäktenskap riktar nu sin ilska mot mormonerna i Kalifornien efter att "proposition 8" - den lag som förbjuder samkönade äktenskap - röstats igenom.

De anklagas för att ha tagit till fula medel i upptakten till röstningen. Bland annat ska rika mormoner ha donerat enorma summor för att sprida falska myter om homosexuella.

De arga homoäktenskapsanhängarna har sedan valet hunnit vandalisera ett tempel i Los Angeles och demonstrera med slagordet "mormonskum" mot grundaren Joseph Smith. Fler protester är att vänta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.