Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skönhetsmiss snubblar över koreansk konflikt

- 26/11/2010, 10:33 -
1 av 3

LANNIS WATERS/AP/Scanpix

2 av 3

LANNIS WATERS/AP/Scanpix

3 av 3

Marco Ugarte/AP/Scanpix

En tidigare Miss Universum tvingades stänga sitt twitterkonto efter groda om konflikten mellan Nord- och Sydkorea.

CARACAS. Venezuelas tidigare Miss Universum, Alicia Machado, 33, stängde sitt twitterkonto efter att hon hånats för att ha förväxlat Korea med Kina.

Det började med att Machado - som 1996 utsågs till Miss Universum - utttryckte oro över Nordkoreas attack mot den sydkoreanska ön Yeonpyeong.

Machado uttryckte - i sann skönhetsmissstil - på sitt twitterkonto @aliciamachado77 att hon önskade sig fred på jorden.

"I kväll vill jag be er att ansluta er till mig i en bön för fred, att dessa attacker mellan kineser inte gör vår situation värre", skrev hon sent på tisdagen.

Grodan utlöste en våg av hånfulla tweets, som till slut fick henne att gå offline.

"Jag har en hel bunt psykopater på kontot och det är nog bäst att jag startar ett nytt, kyssar", blev hennes sista tweet.

Det är inte första gången Machado orsakar en storm kring sin person. Efter att hon utsetts till Miss Universum 1996 fick hon massiv kritik i media sedan hon gått upp tio kilo kort efter segern i skönhetstävlingen.

Miss Universum-organisationens ordförande, fastighetsmagnaten Donald Trump, kallade henne "en ätande maskin".

Hon har också anklagats för att ha haft ihop det med den mexikanske drogkungen Gerardo Alvarez Vazquez, mer känd som "El Indio," som greps i den 22 april, 2010. Machado har dock förnekat romansryktena.