EU och Ryssland bråkar

"Jag är inte nöjd över hur EU behandlar ryska minioriteter."


–Ni kan peka på problemen i Ryssland så länge ni också uppmärksammar bristen på mänskliga rättigheter inom vissa delar av EU. Samtidigt vill jag påpeka att vi inte är nöjda över hur ryska minoriteter behandlas i de baltiska staterna, uppgav premiärministern Vladimir Putin under fredagen efter att han träffat EU-kommissionens ordförande Jose Manuel Barroso i Moskva, skriver channelnewsasia.com.

Bara förra månaden sköts människorättsadvokaten Stanislav Markelov och reportern Anastasiya Baburova till döds mitt under ljusa dagen i Moskva. En annan journalist, Mikhail Beketov, ligger i koma sedan han blev brutalt nerslagen i en förort till Moskva i november.

–Detta, påpekade Barroso, oroar de europeiska staterna.

Men trots alarmerande rapporter från Ryssland angående rättsövergrepp tycker Putin att EU måste inse att problemen i Ryssland hänger ihop med problemen i EU.

–Vi måste diskutera och förstå hela spektrat, både i Ryssland och EU, för att kunna lösa problemen. Det är ingen idé att peka finger mot varandra, uppgav Putin enligt channelnewsasia.com.

Samtidigt som Putin beskyllde EU för deras dubbelmoral avslutade han, hårt och bestämt, med den retoriska frågan:

–Vill Barosso att vi ska fortsätta denna diskussion.

Se del av presskonferensen:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.