Fredag 17 Sep
Stockholm

WIKILEAKS: FBI jagar tre okända 9/11-terrorister

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Hemliga dokument avslöjar att FBI ännu jagar tre hittills okända gärningsmän för terrordåden den 11 september 2001.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEW YORK. De dokument som Wikileaks nu släppt visar att tre män från Qatar fortfarande jagas av FBI i samband med terrordåden för nästan tio år sedan.

De tre misstänkta terroristerna - Meshal Alhajri, Fahad Abdulla och Ali Alfehaid - flög från London till New York med ett British Airways-flyg tre veckor innan attackerna och ska ha spanat på målen för terrorattackerna, på olika sätt bistått utförarna och hade köpt biljetter på ett plan till Washington samma kväll som attentaten genomfördes.

De ska ha bedrivit spaning mot World Trade Center i New York, Vita huset i Washington och mot Pentagon och CIA:s högkvarter i Virginia, uppger Telegraph.

Tio dagar senare flög de till Los Angeles där de bodde på ett hotell. Enligt FBI betalades vistelsen och resan dit av en "dömd terrorist".

Enligt hotellpersonalens uppgifter till utredare såg de pilotuniformer i de misstänkta terroristernas rum. Där fanns också uppgifter om piloter och olika flighter till länder i Mellanöstern.

Den 10 september skulle de ha tagit sitt American Airlines-flyg från Los Angeles till Washington, men misslyckades med att borda.

Följande dag kapades samma Boeing 757:a av fem terrorister och kraschade in i Pentagon.

I stället för att boarda flög de tre qatarierna - Alhajri, Abdulla och Alfehaid - tillbaka till London med ett British Airways-plan innan de återvände till Qatar.

Man vet inte var de för närvarande befinner sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela