Tre döda i irakiskt bombdåd

Det andra bombdådet på tre dagar i Bagdad är ett faktum. (TT)


I det andra bombdådet på tre dagar i Bagdads moderna shoppingdistrikt Karrada omkom på tisdagen tre människor. Ytterligare åtta skadades av bilbomben.

Bagdadborna hade precis börjat fira Eid al-Fitr, den tre dagar långa festen som markerar slutet på ramadan.

Affärsidkarna och butiksbesökarna har fått betala ett högt pris i Karrada. Sedan attentatet den 6 mars i år har fyra attacker dödat över 100 människor.

Det relativt blomstrande området med dess närhet till ett antal av regeringens kontor gör Karrada till ett populärt mål för "Iraks fiender", termen som myndigheterna gärna använder.

Bomberna i söndags utlöstes när människor strömmat ut på gatorna på kvällen efter dagens fasta. De följde ett välkänt mönster: En explosion på en parkeringsplats skadade ett antal personer. När sedan fler strömmade till för att hjälpa dem, sprängde en självmordsbombare sig själv mitt i folkhopen. 19 personer omkom.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.