Starkt missnöje med Camerons sparpolitik.
1 av 3
Starkt missnöje med Camerons sparpolitik. - Foto: John Stillwall/Scanpix
David Cameron som liemannen.
2 av 3
David Cameron som liemannen. - Foto: Gareth Fuller/Scanpix
Centrala London står stilla.
3 av 3
Centrala London står stilla. - Foto: John Stillwell/Scanpix

Massiva protester i London mot regeringens sparpaket

400 000 deltagare i största demonstrationen sedan Irakkriget.


LONDON. Den engelska koalitionsregeringens sparpolitik har upprört fackföreningar och arbetare.

Lärare, sjuksköterskor, barnmorskor och andra offentliganställda förenades med studenter, pensionärer och aktivister under lördagen i en jättelik demonstration i centrala London och folktrycket gör att centrala London står helt stilla, rapporterar The Guardian.

Det totala antalet demonstranter beräknades först till 250 000 personer men har under dagen växt till 400 000. Detta är den största demonstrationen organiserad av en fackförening på över 20 år och brittiska LO - Trade Union Congress (TUC) - hade 800 tåg och bussar för att transportera medlemmar och deltagare till centrala London.

Den brittiska koalitionsregeringen som utgörs av konservativa Tories och liberala Liberaldemokraterna har genomfört ett stort sparprogram inom den offentliga sektorn för att strypa de offentliga underskotten.

"Budgeten som inte kan undvikas" som finansminister George Osborne uttryckte det, omfattar besparingar på 20 miljarder pund, circa 200 miljarder kronor:

–  Regeringens "effektivitetsbesparingar" har redan slagit hårt mot sjuksköterskor, läkare och barnmorskor. Den offentliga sjukvården ligger redan på intensivvården, säger generalsekreteraren för TUC, Brendan Barber till The Guardian.

Premiärminister David Cameron (Tories) tog över regeringen tillsammans med Nick Clegg (Liberaldemokraterna) som vice-premiärminister efter Gordon Brown (Labour) i maj 2010.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.