Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chavez ja-sida vann i Venezuela i natt

Nyheter | 16/02/2009 04:18

President Hugo Chavez ja-sida vann folkomröstningen i Venezuela som banar väg för att han ska kunna ställa upp i presidentvalet ännu en gång.

Den USA-kritiske president Hugo Chavez ja-sida vann söndagens folkomröstning i Venezuela som banar väg för att han ska kunna ställa upp i presidentvalet ännu en gång. Chavez har redan hållit sitt segertal inför tiotusentals lyckliga anhängare.

– Seger, seger, folkets seger, skrek Chavez inför sina anhängare som hade samlat utanför presidentpalatset i Caracas.

– Det här är en klar seger för folket. En klar seger för revolutionen.

– Sannning mot lögner och värdighet i hemlandet har triumferat, sa Chavez som nu kan ställa upp i presidentvalet 2012 för tredje gången sedan 1999.

Flera organisationer som stått på nej-sidan visade genast sitt stöd till socialisten Chavez efter att valresultatet meddelats.

– Vi, ungdomen, tror på demokrati och förlitar oss på konstitutionen och kommer att erkänna resultaten vad de än visar, sa studentledaren David Smolansky till El Universal, rapporterar CNN.

Enligt Reuters fick ja-sidan fått 54 procent av de cirka 19 miljoner rösterna. AFP rapporterade att ja-sidan fick 54,36 procent, enligt de resultat som tillkännagavs av chefen för valmyndigheten. Nej-sidan, som stöddes av oppositionen, fick 45,63 procent.

Se Hugo Chavez segertal i natt

Skrivet av: