Chavez kastar ut Israel

"Förintelsen, det är vad som händer just nu i Gaza."


Venezuela slänger ut Israels ambassadör som en protest mot kriget i Gaza. Hugo Chavez, Venezuelas president, beskriver kriget som en ”förintelse.” Utspelet kom bara timmar efter det att 40 palestinier dödats i en FN-skola där de tagit skydd mot bombanfallen.

–Förintelsen, det är vad som händer just nu i Gaza, säger Hugo Chavez i ett uttalande som sändes i teve.

–Israels president borde omedelbart tas till den internationella brottsdomstolen tillsammans med USA:s sittande president, fortsatte Chavez, uppger Al Jazeera.

Venezuelas utrikesdepartement sade senare i ett uttalande att Israels angrepp på Gaza utgjorde ett ”flagrant brott mot internationell rätt” och att de använder sig av ”statsterrorism.”

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.