- Foto: Felipe Dana/AP/Scanpix

Efter massakern - nu kan Brasilien förbjuda vapenförsäljning

Skolmassakern kan få det brasilianska folket att tänka om.


RIO DE JANEIRO. Många politiker har velat införa ett förbud för vapenförsäljning i Brasilien och så sent som 2005 hölls en folkomröstning om vapenkontroll. Den gången var 64 procent emot ett vapenförsäljningsförbud och förslaget genomfördes aldrig.

Nu är det dags igen. Efter den skolmassaker som inträffade i Rio de Janeiro förra veckan, då 12 barn sköts ihjäl och flera skadade, har den brasilianska senaten beslutat att en ny folkomröstning ska hållas i oktober i år.

Dessutom kommer regeringen genomföra en kampanj i maj där de betalar personer som lämnar in illegala vapen till myndigheterna, uppger Houston Chronicle.

Fyra av de som skadades i skolmassakern förra veckan befinner sig fortfarande på sjukhus och läget är kritiskt för minst två av dem.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen öppnar nedåt

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.

Kvinna i 40-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda.