Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu äger Facebook dina bilder för alltid

Nyheter | 17/02/2009 22:04

Facebooks nya användaravtal skapar bloggstorm.

Facebook. Informationens svarta hål. Allt du lägger upp finns kvar och kan förvandlas och säljas vidare, trots att du raderat ditt konto. Farhågorna kring Facebooks nya användaravtal har inte låtit vänta på sig efter att avtalet ändrades i all tysthet.

Bloggen The Consumerist var först ut med att uppmärksamma och formulera fröet som växt och spridit sig likt en gigantisk klätterväxt. Facebook har numera rätten att göra vad de vill med allt material som du lägger upp även efter att du raderat ditt konto hos dem.

Nu manar Mark Zuckerberg, Facebookgrundaren, alla Facebookanvändare att lugna sig. Andas. Vi hör er. Och menar att avtalet behövde ändras eftersom att "vi behöver ha rätten att spara de meddelanden som användaren skickat till en vän eller till någons ”vägg” även efter att de raderat sitt eget konto", skriver han på sin blogg.

För att ytterligare förtydliga vad han menar jämför Zuckerberg Facebook med e-post. Om du raderar ditt e-postkonto hos någon e-postleverantör så kommer e-postleverantören inte att radera dina e-postmeddelanden som finns i dina vänners brevlåda.

"Vi har absolut ingen baktanke med det nya användaravtalet. Vi har inget intresse av att äga våra medlemmars material", avslutar Zuckerberg.

Men Mark Zuckerberg nämner ingenstans att de tänker förtydliga hur användarnas material kan användas vilket, ur en juridisk synpunkt, betyder att Facebook äger allting du publicerat där. För all framtid.

CBS 60 minutes om Facebook:

Skrivet av: