Facebook kan övervakas

Storebror ser dig – på Facebook


Britter som använder Facebook kan snart komma att övervakas av regeringen, rapporterar The Independent. Enligt källor till tidningen kan all Facebookaktivitet sparas ner i en stor databas.

Regeringsföreträdare fick på onsdagen ta emot flera klagomål som menar att medborgerliga rättigheter och den personliga integriteten skulle kränkas om communityt övervakades.

Att "patrullera" så kallade sociala medier, som Facebook och MySpace, ingår i de brittiska myndigheternas arbete med att lagra information om telefonsamtal, mejl och internettrafik, rapporterar The Independent.

Redan nu finns planer på att inom hela EU samla information i databaser om internetanvändande för att förebygga terrorattentat.

Enligt The Independent använder ungefär 25 miljoner britter – nästan hälften av landets befolkning – olika sociala medier.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.