David Camerons uttalande om att stänga ner delar av internet väcker starka reaktioner i England.
David Camerons uttalande om att stänga ner delar av internet väcker starka reaktioner i England. - Foto: Stefan Rousseau / AP

Cameron vill begränsa sociala medier

Twitter och Facebook får sig en känga av premiärministern.


Internets frihet på spel igen

Niclas Strandh på Deepedition DigitalPR har bloggat om premiärministerns uttalande:

"Jag tror inte premiärminister Cameron faktiskt tänker stänga ner Internet för att förhindra upploppen men bara att han väljer att uttrycka sig som att det är sociala medier som är ett av problemen är allvarligt. Han sällar sig till Mubarak, Gadafi och diverse andra icke-demokratiska despoter som väljer att se informationsfrihet som ett problem..."

Läs hela inlägget här på hans blogg.

LONDON. Den brittiska premiärministerns David Cameron vill stänga ner delar av internet för att förhindra upploppens framfart. Det är bland annat Twitter och Facebook som har använts i samband med upploppen.

Ennligt Cameron ska myndigheterna försöka finna ett sätt att stoppa människor från att kommunicerar via sociala medier om de var misstänkta för att ha planerat "kriminalitet och våld", skriver Al Jazeera.

David Camerons uttalande har fått starka reaktioner på bland annat twitter:

Så här skriver Kate Crawford professor i journalistik och media-research: "Oh, David Cameron - you know blocking social media won't stop rioting. But it may briefly interrupt the RT'd criticism of your leadership.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!