Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grottmänniskornas sex - livsviktigt för nutiden

- 26/08/2011, 22:22 -
- Ett ögonblick min kära. Jag ska bara lägga ner den här stenbumlingen så kan vi fortsätta att rädda våra kommande generationer.

- Ett ögonblick min kära. Jag ska bara lägga ner den här stenbumlingen så kan vi fortsätta att rädda våra kommande generationer.

HEINZ DUCKLAU / AP / SCANPIX

Deras sexuella relationer gav nämligen den moderna människan ett immunförsvar som vi annars inte skulle ha haft.

VÄRLDEN. Grottmänniskornas sexuella relationer var livsviktiga för nutidens människor visar en ny rapport, enligt Science Journal.

Dessa forntida varelser såg nämligen till att immunförsvaret stärktes för kommande generationer. Framför allt parningen mellan Neandertalarna och den uråldriga gruppen Denisovans.

Utan dem skulle den moderna människan sakna flera kritiska delar av immunförsvaret.

- Generna som Nedertalarna och Denisovanserna hade har anpassat sig till livet i Europa och Asien I flera hundratusentals år, vilket förklarar varför immigranterna från Afrika inte hade dessa gener, säger studieledaren Peter Parham från Stanford Universitetet för Medicin i Kalifornien, och fortsätter:

- Så att få dessa gener genom parning skulle ha gett en fördel till populationer som behövde dem, enligt BBC.

65 000 år sedan

En variation av den gen som hittats hos våra evulotionära förfäder är återkommande hos västasiater.

Till skillnad från afrikaner som knappt bär på genen.

Enligt studieledaren Parham, beror detta på att de forntida människor som lämnade Afrika för cirka 65 000 år sedan började para sig med mer primitiva varelser i Europa.

Vilket de som stannade kvar i moderlandet inte gjorde, rapporterar BBC.