Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Sista fristen" för FN-kidnappad

Nyheter | 02/03/2009 08:48

Tiden rinner i väg.

Den grupp som kidnappat en högt uppsatt amerikansk FN-tjänsteman i Pakistan säger att de tänker döda honom om inte myndigheterna friger 1 100 fångar inom fyra dygn, rapporterade lokala medier på måndagen.

John Solecki är chef för flyktingkommissariatet UNHCR:s kontor i staden Quetta i västra Pakistan. Han rövades bort den 2 februari sedan hans bil hamnat i bakhåll och hans förare skjutits ihjäl.

"Detta är vår sista tidsfrist", skriver gruppen som kallar sig Baluchistans förenade befrielsefront - med den uppseendeväckande förkortningen Bluf - i ett brev till en lokal nyhetsbyrå.

"Vi kommer att döda Solecki när tidsfristen har löpt ut och myndigheterna får ta ansvaret".

För några veckor sedan släppte kidnapparna en video där Solecki vädjade för sitt liv. Fallet är den mest uppmärksammade kidnappningen av en västerlänning i Pakistan sedan den amerikanske journalisten Daniel Pearl bortfördes och halshöggs av al-Qaida 2002.

I decennier har det till och från pågått ett väpnat separatistiskt uppror i Baluchistan, som är den största men fattigaste pakistanska provinsen. Den gränsar till Afghanistan och till Pakistans laglösa klanområden, där talibaner och al-Qaida har starka fästen.

Skrivet av: