Kidnappade söks i öknen

I Egypten gjordes nya ansträngningar i dag att få loss de turister som kidnappats.(TT)


I Egypten gjordes nya ansträngningar att få loss de 19 personer som kidnappats i öknen och enligt uppgift förts till Sudan.

Den egyptiska nyhetsbyrån Mena citerade en anonym tjänsteman som sade att försöken att befria den bortförda turistgruppen fortsätter.

Uttalandet kom efter att utrikesminister Ahmed Aboul Gheit sagt i New York i går kväll att alla 19 hade släppts välbehållna.

Sudan och Egypten har nu lokaliserat de 19 kidnappade turisterna och egyptierna.

– Men vi vill inte sätta igång någon operation som kan skada gisslan, sade en hög tjänsteman på det sudanesiska utrikesdepartementet enligt AFP.

– De befinner sig i ett ingenmansland mellan den sudanesiska, libyska och egyptiska gränsen, i trakten av Jebel Uweinat, sade UD-företrädaren Boutros Sadiq till journalister i Khartum.

– Ur vår synvinkel har gisslans säkerhet absolut högsta prioritet, tillade han.

Egyptens turismminister Zuhair Garana sa tidigare att de kidnappade mår bra.

Egypten förhandlar inte direkt med kidnapparna, men turismminister Zuhair Garana har sagt att de vill ha miljontals dollar i lösen. Enligt honom hade de 19 förts genom öknen och ut ur landet.

De bortrövade utlänningarna sades vara fem tyskar, fem italienare och en rumän. Enligt den egyptiska nyhetsbyrån Mena fanns även två egyptiska guider, fyra bilförare, en vakt och utflyktsfirmans ägare i den kidnappade gruppen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är påskens olycksvägar

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vänersborg

"På E45 strax söder om Brålanda har en personbil kört in i ett mitträcke.", skriver polisen på sin hemsida.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.