Bortrövad FN-man visad på video

De som kidnappat en FN-tjänsteman i Pakistan visade i dag upp honom på video.


De personer som kidnappat en FN-tjänsteman i Pakistan visade på fredagen upp honom på video. Han vädjar i filmen till FN att försöka få honom fri.

John Solecki är chef för flyktingkommissariatet UNHCR:s kontor i staden Quetta i västra Pakistan. Han rövades bort den 2 februari sedan hans bil hamnat i bakhåll och hans förare skjutits ihjäl.

I videon som skickats med post till en lokal nyhetsbyrå har Solecki en bindel över ögonen. Han säger att han har ett budskap till FN.

– Jag mår inte bra. Jag är sjuk. Jag är i knipa. Snälla ni, hjälp till med att lösa problemen snart så att jag kan bli fri, säger han.

Den korta filmen är inspelad med mobiltelefon. Med samma försändelse kom ett brev där den tidigare okända organisationen Baluchistans förenade befrielsefront, förkortad Bluf, kräver att de pakistanska myndigheterna inom tre dygn friger 141 fängslade baluchiska kvinnor. En annan lista, med namn på fängslade manliga aktivister, ska också överlämnas inom kort, står det i brevet.

I decennier har det till och från pågått ett väpnat separatistiskt uppror i Baluchistan, som är den största men fattigaste pakistanska provinsen. Separatisterna kräver att Baluchistan får större andel av inkomsterna från provinsens naturfyndigheter, bland annat gas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.