Ehud Olmert krigsförbrytare?

Iran anger israels ledare till Interpol.


Iran anser att israels premiärminister Ehud Olmert tillsammans med 14 andra israeliska poliitker ska arresteras. De ska ha brutit mot internationell lag och ha begått krigsförbrytelser under de senaste offensiverna i Gaza.

Om detta rapporterar Irans statliga nyhetsbyrå ISNA. Vidare skriver nyhetsbyrån att omkring 100 andra israeler står under utredning misstänkta för krigsförbrytelser. Exakt vilka dessa är eller vad de ska bli anklagade för framgår dock inte.

Sedan vapenvilan har Irans tonläge mot Israel blivit allt mer ilsket och nu har man alltså anget landets ledare till Interpol för att få dem arresterade. Israel i sin tur fortsätter, enligt CNN, att verbalt avskräcka terrorister från att störa vapenvilan i Gaza.

Premiärminister Ehud Olmert ska ha sagt att terroristerna inte kommer att kunna förbereda sig för en attack om Israel väljer att reagera på de raketer som fortfarande sporadiskt skjuts mot Israel.

"Det israeliska svaret kommer på inget sätt vara vad terroristorganisationen förväntar sig, menade han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.