Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Homosexuella USA-soldater får chans

Nyheter | 03/03/2009 06:54

En kongressman motionerar om att homosexuella ska tillåtas i krigsmakten.

Det kan bli slut på smusslet runt USA:s homosexuella soldater. En kongressman i Washington har motionerat om att homosexuella ska tillåtas i militären.

Det finns inget förnuft i att avskeda kompetenta soldater för något så ovidkommande som deras sexuella läggning, skriver representanthusledamoten Ellen Tausche i ett brev där hon ber andra kongressmän att stödja hennes motion.

Motionens öde är dock ovisst. Den kan trassla till det för president Barack Obama, som i likhet med sin föregångare Bill Clinton sagt sig vilja upphäva förbudet. Clinton förlorade ju mycket prestige när han tvingades backa i frågan redan i början av sin första ämbetsperiod. Frågan är hur starkt Obama vill kämpa för en lagändring.

Clintons reträtt ledde till den starkt ifrågasatta principen "fråga inte, berätta inte" bland soldaterna, en princip som gäller än.

Valet av Obama har uppmuntrat kritiker av homosexförbudet och de hänvisar till enkäter som säger på att 80 procent av USA:s befolkning avvisar förbudet.

Passionerad bögkyss i Greys Anatomy

Skrivet av: