Senator jämför bögar med islamister

Butters: Bögrörelsen är det största hotet mot USA.


SALT LAKE CITY, USA. "Homosexualitet kommer alltid att vara en sexuell perversion". Det anser i alla fall Utahs senator Chris Buttars, som i samma intervju påstår att bögar kan vara det största hotet mot USA.

Det är i en dokumentär om proposition 8, det framröstade förslaget i Kalifornien som inte tillåter samkönade äktenskap, som senator Buttars öppnar sitt hjärta - och låter världen förstå att han egentligen inte har mycket till övers för homosexuella.

"De är onda. De vill prata om att man ska vara snälla. Men de är de elakaste jävlarna som finns" säger Buttars och bara sekunden senare drar han parallellen till radikala muslimer.

"Det är precis som med muslimer. Muslimer är goda människor och deras religion förspråkar fred. Men den har blivit övertagen av en radikal sida", säger Buttars.

Men det är inte första gången han hamnat i medier för sina uttalanden. För bara ett år sedan uttryckte han sig på ett sätt som retade upp de svarta medborgarna ordentligt när han sa "den här bebisen är svart... denna svarta fula saken".

Butters, som är fullt medveten om att dokumentären "8: The Mormon Proposition" handlar om homosexuella, erkänner att han under sina år i senaten gjort allt för att hindra förslag om bögars rättigheter.

Slutligen, på frågan om den radikala bögrörelsen, säger senatorn att den "kanske är det största hotet mot Amerika som jag känner till", enligt ABC4.

Se inslag om händelsen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?