Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Senator jämför bögar med islamister

Nyheter | 19/02/2009 08:57

Butters: Bögrörelsen är det största hotet mot USA.

SALT LAKE CITY, USA. "Homosexualitet kommer alltid att vara en sexuell perversion". Det anser i alla fall Utahs senator Chris Buttars, som i samma intervju påstår att bögar kan vara det största hotet mot USA.

Det är i en dokumentär om proposition 8, det framröstade förslaget i Kalifornien som inte tillåter samkönade äktenskap, som senator Buttars öppnar sitt hjärta - och låter världen förstå att han egentligen inte har mycket till övers för homosexuella.

"De är onda. De vill prata om att man ska vara snälla. Men de är de elakaste jävlarna som finns" säger Buttars och bara sekunden senare drar han parallellen till radikala muslimer.

"Det är precis som med muslimer. Muslimer är goda människor och deras religion förspråkar fred. Men den har blivit övertagen av en radikal sida", säger Buttars.

Men det är inte första gången han hamnat i medier för sina uttalanden. För bara ett år sedan uttryckte han sig på ett sätt som retade upp de svarta medborgarna ordentligt när han sa "den här bebisen är svart... denna svarta fula saken".

Butters, som är fullt medveten om att dokumentären "8: The Mormon Proposition" handlar om homosexuella, erkänner att han under sina år i senaten gjort allt för att hindra förslag om bögars rättigheter.

Slutligen, på frågan om den radikala bögrörelsen, säger senatorn att den "kanske är det största hotet mot Amerika som jag känner till", enligt ABC4.

Se inslag om händelsen

Skrivet av: