Palin ljög om möte med ambassadör

Mediecirkusen kring vicepresidentkandidaten tycks aldrig ta slut.


Palins nästa blunder är här. Strax innan den första stora debatten mellan vicepresidentkandidaterna Sarah Palin och Joe Biden skakas McCain-kampanjen av ännu en skandal. Nya uppgifter visar att Palins samtal med den brittiske ambassadören aldrig ägde rum. Talet om mötet var bara båg.

Palins närmaste medarbetare har inför debatten mellan kandidaterna svarat på frågor om hennes erfarenheter av utrikespolitik. Bland annat listas ett flertal möten med utländska företrädare, där Storbritanniens ambassadör i Washington Sir Nigel Sheinwald pekas ut som en av dem, skriver Daily Mail.

Men nu visar det sig att Sheinwald inte har haft något att göra med Palin. Personer på den brittiska ambassaden har varit i kontakt med McCain-kampanjen och påpekat felaktigheterna. Felet uppstod redan då Sheinwald dök upp på en lista över ett möte som guvernör Palin anordnade. Sheinwald lämnade dock återbud i sista minuten, men han ströks aldrig från listan.

Den pinsamma uppgiften har läckt ut precis inför debatten mot Biden, skriver Daily Mail.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.