"Det är ett mirakel att babyn lever".
"Det är ett mirakel att babyn lever". - Foto: Sang Tan/AP/Scanpix

Ilska i England efter att bebis våldtagits och misshandlats

Fallet med den en månad gamla bebisen som blev misshandlad och våldtagen så att hans hjärta stannade väcker stor ilska i England. I går tvingades polisen mota bort flera hundra uppretade människor som samlats utanför den misstänkte mannens bostad.


I torsdags greps en man och en kvinna i staden Kent i England misstänkta för att ha misshandlat och våldtagit en en månad gammal bebis. Bebisen fördes med svåra skador till sjukhus där han fortfarande kämpar för sitt liv, skriver Daily Mail.

Han har en bruten arm, punkterade lungor och frakturer på varenda revben. Det uppges vara ett av de värsta fall av barnmisshandel i Storbritanniens historia och har väckt stor ilska i Kent.

Polisen har gripit en 35-årig man och en 33-årig kvinna misstänkta för brottet. Efter förhör släpptes de mot borgen.

Arg mobb letade efter den misstänkte mannen

När nyheten om fallet nådde Kent-borna samlades flera hundra människor utanför pojkens bostad för att tända ljus och be för honom. Men det dröjde inte länge förrän stämningen blev uppretad.

– Vi hade kommit för att tända ljus, men sedan skrek någon "Kom igen, vi letar efter den jäveln som gjort det här". Därefter stormade flera personer huset och förstörde bilen som stod på uppfarten, säger ett vittne till Daily Mail.

Polis kallades till platsen och tvingades mota bort folksamlingen för att kunna garantera den misstänkte mannens säkerhet.

– Polisen har fått kontroll på situationen men människor är fortfarande väldigt arga och känslorna rusar fritt, säger vittnet.

Polis vaktar bostaden dygnet runt

Polisen i Kent har nu uppmanat invånarna att hålla sig lugna medan utredningen pågår.

– Vi tar det här fallet extremt seriöst och försöker utreda omständigheterna, säger indendent Stuart Kehily, och forsätter:

– Jag förstår att händelser som den här kan orsaka stor ilska, men jag varnar bestämt för att dra för snabba slutsatser i det här fallet.

Utanför bostaden har det tänts hundratals ljus och flera gosedjur ligger framför ingången. En polispatrull vaktar bostaden dygnet runt.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.