Hjärtsjuk tonåring dog på julafton - lämnade videoklipp som setts av miljontals

18-årige Ben Breedlove från Texas led av en svår hjärtsjukdom som tog hans liv på julafton. Men innan sin död hann Breedlove posta flera videoklipp på nätet där han berättar om sin situation – klipp som har berört miljontals människor.


Ben Breedlove led av en hjärtsjukdom som gör att den ena delen av hjärtat är större än den andra, vilket försvårar blodtillströmningen. Sjukdomen är mycket allvarlig och 18-åringen har själv beskrivit hur han lurat döden tre gånger.

Senaste gången var den 6 december när han föll ihop i skolan och vaknade upp på sjukhuset efter att läkarna väckt liv i honom med hjälp av defibrillator. Den 18 december lade Breedlove ut ett videoklipp med namnet "This is my story" på Youtube. En vecka senare, på julaftonskvällen, dog han av en hjärtattack.

Nu har videoklippet, som är i två delar, fått över två miljoner visningar.

– Det var uppenbart för alla oss som kände honom att han visste vad han gjorde när han skapade den där videon, säger Pam Kohler, en nära vän till familjen, till ABC News.

Videoklippet visar hur Breedlove håller fram lappar med små meddelanden som utgör en historia om hans liv som hjärtsjuk.


HÄR KAN DU SE VIDEOKLIPPEN

/
/
/
/
/
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!