- Foto: Koji Sasahara/AP/Scanpix

Tre hemlösa knivmördade i Orange County – polisen befarar seriemördare

En seriemördare sprider skräck i en av USA:s rikaste kommuner. Inom loppet av tio dagar har tre hemlösa män knivhuggits till döds i Orange County.


Den 20 december knivhöggs en 53-årig man när han låg och sov på gatan utanför ett köpcentrum i Placentia, Orange County. Åtta dagar senare hittades ytterligare en hemlös man mördad i Santa Ana. Och den 30 januari fann polisen ett tredje offer, en 57-årig man hade bragts om livet och lämnats att dö bakom ett bibliotek, skriver The OC Register.

– Vi tror att de här morden har begåtts av samma gärningsman och att han är extremt farlig för allmänheten, säger John Welter vid Anaheimpolisen på en presskonferens.

Gemensamt för morden är att offren varit hemlösa och att de alla knivhuggits till döds i sömnen. Den enda ledtråden hittills är en suddig bild från en övervakningskamera föreställande vad som tros vara gärningsmannen. Polisen vänder sig därför till allmänheten och FBI för hjälp.

– Tre mord som är så lika och har samma typ av offer, det är vad vi kallar en seriemördare. Vi har bett FBI om hjälp, säger Welter.

Orange County ligger på 61 plats över USA:s rikaste kommuner.

/
/
/
/
/
USA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!