Onsdag 21 Apr
Stockholm

Här gör Romney en Reinfeldt

Mitt Romney har liksom Reinfeldt ett genuint intresse för att tvätta.
Mitt Romney har liksom Reinfeldt ett genuint intresse för att tvätta. Foto: FAKSIMIL/Twitter

Efter att Mitt Romneys popularitet minskat kraftigt har nu sonen Tagg tagit till något desperata åtgärder. Precis som Reinfeldts brinnande intresse för att tvätta vill Romney nu framstå som mer folklig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mitt Romneys popularitet minskar kraftigt. Efter att ha uttryckt sig klumpigt och sagt att 374 000 dollar inte är mycket pengar fick han utstå kraftig kritik. Han har länge setts som en elitist och det blev naturligtvis inte bättre när det kom fram att han bara betalar 15 procent i skatt. En summa som är betydligt lägre än vad de flesta amerikaner betalar i skatt.

Efter storförlusten mot Newt Gingrich i South Carolinas primärval tar nu sonen Tagg Romney till drastiska metoder för att hjälpa pappa. På twitter har Tagg lagt upp en bild på Mitt när han står och tvättar med sin fru. Som kommentar till bilden skriver Tagg: "Nothing like the glamorous life on the road". Bilden på den tvättande presidentkandidaten kallas redan för en misslyckad PR-bluff signerat den stenrike Romneys kampanjhögkvarter.

Reinfeldt: "Roligt att tvätta"

Romneys försök att framstå mer folklig påminner starkt om Fredrik Reinfeldts förkärlek till tvättmaskiner. Det var inte länge sen en glad statsminister avslöjade att han har ett brinnande intresse för att tvätta kläder.

- Jag tycker att det är roligt att tvätta, och egentligen är det först nu som det finns möjlighet att göra det. Det tycker jag är bra, sa Fredrik Reinfeldt till Metro.

Men det var inte slut där, även finansminister Anders Borg har hoppat på tvättåget. I DN kunde man nyligen läsa:

"på lördagarna städar och tvättar han, minst två maskiner."

– Det är bra att barnen ser att jag gör det, och själv tycker jag att det är skönt att jag åtminstone kan bidra med något, sa Borg till DN.

Sahlin: "De försöker tvätta bort sin historia"

Frågan är om uttalanden om hur kul det är att tvätta blivit 2010-talets "det är häftigt att betala skatt". Något som Anders Borg nyligen sa i SVT och som fick Mona Sahlin att skratta högt då hon uttryckte sig exakt likadant 1994.

– Jag skrattade så jag skrek när jag såg att han hade gjort det, sa Sahlin i SVT:s Gomorron Sverige.

Sahlin anklagade även Anders Borg och moderaterna för att försöka tvätta (!) bort sin historia. Något som partisekreteraren Sofia Arkelsten försökte göra när hon i en intervju med DN sa att Moderaterna varit med och genomfört fri och lika rösträtt.

– Det blir lätt parodiskt när moderater nu vill tvätta bort sin historia och sina ideologiska grunder.

– Under alla år som jag rest runt i skolor har det stått ungmoderater med elaka knappar och flygblad med texten att det inte alls är häftigt att betala skatt. Nu får de bränna flygblad på MUF-kontoret, skojade Sahlin.

Nu återstår det att se om Mitt Romneys kan tvätta bort sin historia och sluta ses som den stenrike republikanen som inte tycker det är häftigt att betala skatt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela