Här gör Romney en Reinfeldt

Efter att Mitt Romneys popularitet minskat kraftigt har nu sonen Tagg tagit till något desperata åtgärder. Precis som Reinfeldts brinnande intresse för att tvätta vill Romney nu framstå som mer folklig.


Mitt Romneys popularitet minskar kraftigt. Efter att ha uttryckt sig klumpigt och sagt att 374 000 dollar inte är mycket pengar fick han utstå kraftig kritik. Han har länge setts som en elitist och det blev naturligtvis inte bättre när det kom fram att han bara betalar 15 procent i skatt. En summa som är betydligt lägre än vad de flesta amerikaner betalar i skatt.

Efter storförlusten mot Newt Gingrich i South Carolinas primärval tar nu sonen Tagg Romney till drastiska metoder för att hjälpa pappa. På twitter har Tagg lagt upp en bild på Mitt när han står och tvättar med sin fru. Som kommentar till bilden skriver Tagg: "Nothing like the glamorous life on the road". Bilden på den tvättande presidentkandidaten kallas redan för en misslyckad PR-bluff signerat den stenrike Romneys kampanjhögkvarter.

Reinfeldt: "Roligt att tvätta"

Romneys försök att framstå mer folklig påminner starkt om Fredrik Reinfeldts förkärlek till tvättmaskiner. Det var inte länge sen en glad statsminister avslöjade att han har ett brinnande intresse för att tvätta kläder.

- Jag tycker att det är roligt att tvätta, och egentligen är det först nu som det finns möjlighet att göra det. Det tycker jag är bra, sa Fredrik Reinfeldt till Metro.

Men det var inte slut där, även finansminister Anders Borg har hoppat på tvättåget. I DN kunde man nyligen läsa:

"på lördagarna städar och tvättar han, minst två maskiner."

– Det är bra att barnen ser att jag gör det, och själv tycker jag att det är skönt att jag åtminstone kan bidra med något, sa Borg till DN.

Sahlin: "De försöker tvätta bort sin historia"

Frågan är om uttalanden om hur kul det är att tvätta blivit 2010-talets "det är häftigt att betala skatt". Något som Anders Borg nyligen sa i SVT och som fick Mona Sahlin att skratta högt då hon uttryckte sig exakt likadant 1994.

– Jag skrattade så jag skrek när jag såg att han hade gjort det, sa Sahlin i SVT:s Gomorron Sverige.

Sahlin anklagade även Anders Borg och moderaterna för att försöka tvätta (!) bort sin historia. Något som partisekreteraren Sofia Arkelsten försökte göra när hon i en intervju med DN sa att Moderaterna varit med och genomfört fri och lika rösträtt.

– Det blir lätt parodiskt när moderater nu vill tvätta bort sin historia och sina ideologiska grunder.

– Under alla år som jag rest runt i skolor har det stått ungmoderater med elaka knappar och flygblad med texten att det inte alls är häftigt att betala skatt. Nu får de bränna flygblad på MUF-kontoret, skojade Sahlin.

Nu återstår det att se om Mitt Romneys kan tvätta bort sin historia och sluta ses som den stenrike republikanen som inte tycker det är häftigt att betala skatt.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.