Anonymous hackade irländska regeringen

- 02/02/2012, 15:56 -
Attacken är en av flera riktade mot den irländska regeringen.

Attacken är en av flera riktade mot den irländska regeringen.

Øijord, Thomas Winje/AP/Scanpix

Den internationella rörelsen Anonymous har hackat det irländska utrikesdepartementets hemsida i protest mot lagförslaget SOPA. Flera lösenord tillhörande politiker och regeringsanställda har publicerats på nätet.

Hackarna kom över 19 lösenord som kan användas till att logga in och redigera material på det irländska utrikesdepartementets hemsida. Under dagen har informationen spridits som en löpeld på bland annat Twitter.

Ett twitterkonto som associeras med Anonymous i Sverige skrev bland annat flera tweets om attacken riktade till ministern Seán Sherlock, som är en av personerna bakom lagförslaget mot fildelning.

"Hör det irländska folkets röst, eller vänta er besök av oss", skrev rörelsen.

Sedan attacken har utrikesdepartementets sajt legat nere, och enligt en talesperson från departementet kommer det att förbli så tills vidare.

– Vi är medvetna om att användarinformation har publicerats på nätet. Servrarna har stängts av som en försiktighetsåtgärd och händelsen utreds just nu av våra IT-specialister, säger talespersonen till The Journal.

Attacken mot utrikesdepartementet är bara en i raden av Anonymousattacker mot den irländska regeringen och Seán Sherlock. Anonymous har tidigare försökt stänga ner Sherlocks egen hemsida och finans- och justitiedepartementens.

Sherlock har efter attacken berättat att han inte tänker förändra varken lagförslaget eller sin inställning i frågan.