Lördag 8 Maj
Stockholm

Öppnade eld mot allt och alla

Alabamamördaren lät skotten hagla över de oskyldiga människorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Först sköt han mamma och familjehundarna, sedan fortsatte han med att ösa skott mot allt och alla. Det senaste obegripliga blodbadet i USA slutade med att den 28-årige gärningsmannen tog sitt eget liv.

Det började i lilla Kinston i Alabama i tisdags kväll svensk tid. Av oklar anledning öppnade en 28-årig man, beväpnad med två automatkarbiner, eld i sitt hem.

Modern blev skjuten och hundarna blev skjutna, sade Alabamas säkerhetsansvarige Chris Murphy på en presskonferens på onsdagen, där han tillade att gärningsmannen fortsatte med att försöka elda upp hela huset.

28-åringen körde till grannsamhället Samson, där fyra av hans äldre släktingar satt och kopplade av på verandan. Alla fyra sköts ihjäl, liksom den lokale vicesheriffen Josh Myers fru och ettåriga dotter vid ett hus i närheten.

Aldrig träffats

Myers fanns sedan i polisuppbådet som tog upp jakten, utan att veta vilka offren var. Jag hade aldrig träffat honom, hade aldrig sett honom i mitt liv, sade en chockad Josh Myers på onsdagen. Ytterligare en man i Samson föll offer för 28-åringens kulor, innan gärningsmannen satte sig i bilen längs landsvägen Route 52.

Till synes slumpvis träffades bilar och affärer som Wal-Mart och Piggly Wiggly av fler kulor. En kvinna miste livet vid en bensinstation, en körande man på vägen likaså.

Till arbetsplatsen

Med ett koppel tjutande polisbilar efter sig stannade så slutligen gärningsmannen vid Reliable Metal Products, hans tidigare arbetsplats som bland annat tillverkar luftkonditioneringsapparater.Den jagade gick in på företaget. Inom några minuter hördes skott där inifrån, och poliser hittade honom död av vad som verkar ha varit egna skott.

Den aktuella delen av sydöstra Alabama, som gränsar till Florida, är till största del ett jordbruksområde med många låginkomsttagare. Som ofta i dylika tragedier verkar dramat ha kommit som en blixt från klar himmel.

–Han var en trevlig lugn kille, inga problem. Han var alltid artig, sade coronern Robert Preachers om gärningsmannen, rapporterar Reuters.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela