Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska bilar togs i dansk razzia

- 13/03/2009, 09:00 -

Fyra bilar med svenska nummerplåtar beslagtogs i Farum.

FARUM. Dansk polis tillsammans med lokala skattemyndigheter har gjort en razzia i Farum och beslagtagit fyra bilar med svenska nummerplåtar. Det är i dagsläget oklart om bilarna tillhör några av de större kriminella grupperna i landsdelen.

Razzian skedde som en del i kampen mot den ökade gängkriminaliteten i Danmark. Myndigheterna riktar nu sitt fokus mot gängens tillgångar, som brukar kallas för Al Capone-modellen, skriver Ekstra Bladet.

Samtidigt under aktionen körde en påverkad bilist förbi, och efter ett tips valde polisen att göra en husrannsakan i en lägenhet i området. Där hittade polisen "lite hasch och slagträn".

– Det var tolv personer i lägenheten. 10 av dem är skyldig pengar till skattemyndigheterna, säger vice poliskommissarie Henrik Orye till Ekstra Bladet.

Gängen i Farum går dock inte en lugn tillvaro tillmötes efter razzian.

– Det är en osedvanligt stor koncentration av utländska bilar i området, och vi kommer bestämt att motverka detta, säger Lars Klaner vid Skat till Ekstra Bladet.

Skrivet av: