Se tårgasattacken mot USA-aktivist

- 15/03/2009, 20:32 -

Israelisk militär träffade amerikansk palestinaaktivist i huvudet med tårgasbehållare.

NAALIN. Israelisk militär gick till angrepp mot en demonstration för solidaritet med Palestina under lördagen som slutade blodigt. En israelisk soldat avfyrade en tårgasburk som träffade en amerikansk ISM-demonstrant i huvudet. Trots den blodiga attacken fortsatte det att regna tårgasburkar över de övriga demonstranterna, som kom till amerikanens undsättning.

Militär ska också ha försökt hindra ambulansen att komma fram till Tristan Anderson, 38, från Oakland i Kalifornien, som befann sig på Västbanken nära byn Naalin för att demonstrera mot Israels säkerhetsstängsel.

– De israeliska soldaterna stod på kullen, tittade åt vårt håll och avfyrade tårgasbehållare mot oss. Tristan träffades och föll mot marken. Han hade ett stort hål i huvudet. Jag försökte att stoppa blödningen. Han blödde kraftigt från näsan, säger Ulrike Anderson, som var med Tristan när han träffades, till International Herald-Tribune.

Demonstranter har tidigare dödats och skadats av israelisk militär i anslutning till det israeliska säkerhetsstängslet på Västbanken. I januari skadades svenskan Ulrika Andersson svårt under en demonstration.

Se Tristan Anderson skottskadas nedan.

Skrivet av: