Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nigeriarebeller anfaller oljemål

- 16/09/2008, 09:08 -

Nigerianska rebeller anföll två oljemål i Nigerdeltat i dag. Rebellrörelsen Mend tillkännagav nyligen att den ska intensifiera kampen för rättvis fördelning av oljevinsterna. (TT)

Nigerianska rebeller anföll två oljemål i Nigerdeltat på tisdagen. Rebellrörelsen Mend tillkännagav nyligen att den ska intensifiera kampen för rättvis fördelning av oljevinsterna.

Målen på tisdagen var en oljeledning tillhörig Royal Dutch Shell och ett oljefält där Chevron opererar, enligt rebellerna och en säkerhetskälla. Det var fjärde dagen av strider efter det att Mend (Rörelsen för Nigerdeltats frigörelse) tillkännagett sitt "oljekrig".

"En stor råoljeledning tillhörig Shell Petroleum förstördes med kraftigt sprängmedel", meddelade Mend.

Enligt säkerhetskällan angrep Mend också Chevrons oljefält Idama, men slogs tillbaka av säkerhetsstyrkor. För säkerhets skull har bolaget evakuerat den personal som arbetar utanför kusten, sade källan. Striderna sägs vara de mest intensiva på drygt två år.

Skrivet av: