Lördag 8 Maj
Stockholm

Övergav flygplansfödd baby

En kvinna födde ett barn ombord på flygplan. Övergav babyn i papperskorgen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kvinnan lämnade babyn i papperskorgen på flygplanstoaletten innan hon lämnade planet i Nya Zeelands största stad Auckland.

Händelsen ska ha inträffat tidigt på torsdagsmorgonen, lokal tid, rapporterar nyzeeländsk teve.

Enligt vad som hittills framkommit ska en person ur flygplansbesättningen ha hittat barnet - levande - i papperskorgen mer än en timma efter att planet landet i Auckland.

Nyzeeländsk teve rapporterar att flygplatsmyndigheterna förstod att något var fel när en blek och blodfläckad kvinna tog kontakt med dem och förklarade att hon förlagt sitt pass.

Polisen hade på torsdagen inte kunnat förhöra kvinnan - som uppges vara 30 år och från Samoa - eftersom hon opererats på ett sjukhus i Auckland, men man uppger att kvinnan nu ska ha sitt barn hos sig.

Det ska inte ha funnits något som tydde på att någon av 150 passagerna ombord, eller besättningen, ska ha märkt att en förlossning pågick på flygplanet, som vid tillfället flög mellan Apia på Samoa och Auckland.

Flygbolaget, Pacific Blue, skriver i ett uttalande på sin hemsida att kvinnor måste ha läkargodkännande om de ska tillåtas flyga efter den 36:e graviditetsveckan men att" vi är lättade efter att ha fått information om att moder och barn har återförenats, att de mår bra och att de får sjukhusvård."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela