Facebook klassar ärr som porr - censurerar

- 21/06/2012, 16:19 -
Efter att kvinnans bilder varnats av Facebook samlade 40-åringen ihop ett gäng kvinnor i samma situation.

Efter att kvinnans bilder varnats av Facebook samlade 40-åringen ihop ett gäng kvinnor i samma situation.

Faksimil: Daily Mail

Kvinnan publicerade en bild för att visa att hon fortfarande var stolt över sin kropp efter bröstborttagningen. Då tog Facebook bort bilden.

Tvåbarnsmamman Joanne Jackson varnades av Facebook efter att någon anmält en nakenbild som 40-åringen lagt upp på sig själv. Hon valde att publicera bilden för att visa att hon inte skäms över ärret hon fått efter en bröstborttagning, skriver The Daily Mail.

Förra året diagnostiserades Joanne nämligen med bröstcancer och "för att kunna se hennes barn växa upp" bestämde hon sig för att operara bort ena bröstet.

"De sa att deras policy inte var att visa någonting som var pornografiskt, sexuellt eller naket. Men jag kunde inte förstå hur mina bilder var något av de sakerna. Jag var verkligen irriterad", skriver Jackson om bilden.

Startade toplesskampanj

Den 40-åriga mamman, som berättar att hon fått mycket positiv respons på de upplagda nakenbilderna, bestämde sig för att inte ge upp på grund av Facebooks censur.

I stället samlade hon ihop fler kvinnor som befann sig i samma situation och började plåta. Och ja, även dessa bilder var av det nakna slaget.

"Jag njöt verkligen av att ta del av plåtningen. Jag vill visa andra kvinnor som går igenom en bröstborttagning att de fortfarande kan vara vackra", skriver Cheryll Kerr, en av kvinnorna som deltagit i toplesskampanjen.

De modiga kvinnor som hakat på Joanne Jacksons initiativ hittar du här.