Torsdag 18 Aug
Stockholm

Incestpappan Fritzl misstänks för nya mord

Livstidsdömde Josef Fritzls utreds för fyra nya mord och försvinnanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AMSTETTEN. När alla österrikare trodde att ärendet Josef Fritzl var utagerat framkommer nya uppgifter: incestpappan misstänks för fyra nya mord. Frizl, som dömdes till livstids fängelse i veckan, utreds för tillfället för att stå bakom fyra mord och försvinnanden.

Även om han lär få spendera resten av sitt liv inspärrad på den psykiatriska avdelningen kan fler liv läggas till hans straffregister. Polisen har nämligen gått igenom gamla olösta mordfall och upptäckt en koppling mellan skräckpappan och mordet 1986 på Martina Posch, som blev våldtagen, strypt och dumpad i en sjö en kort bit från Fritzls och hustrun Rosemaries gästhus.

– Vad som verkligen sticker ut är att Martina verkligen liknar Fritzls dotter. Likheten är slående, säger polischefen Alois Lissl, enligt News.com.au.

Anna Neumayer, 17, sköts ihjäl 1966 nära Fritzls arbetsplats och Julia Kuehrer, 16, försvann i anslutning till Fritzls bostad 2007. De ingår båda i undersökningen, samt sexarbetaren Gabriele Superkova, 20, som 2007 mördades och dumpades nära en sjö, där Fritzl var på semester.

Polisen har dock fortfarande inga misstankar mot frun Rosemarie, trots att flera har svårt att tro att hon inte visste något om hans källarbygge och källaraktiviteter under alla år.

– Vilken kvinna skulle vara tyst om hon visste att hennes make hade sju barn med sin dotter och höll henne som fånge i en källare? har polisen sagt.

Fritzl dömdes i torsdags till livstids fängelse efter att ha spärrat in sin dotter Elisabeth i 24 år och våldtagit henne 3 000 gånger. Hon födde honom också flera barn.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.