Lördag 25 Jun
Stockholm

Josef Fritzl döms till livstids fängelse

Incest-Fritzl har dömts till livstid i specialfängelse med rättspsykiatrisk vård.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag meddelades domen mot Josef Fritzl, som spärrade in sin dotter Elisabeth i 24 år. Han ska ha begått över 3000 våldtäkter på dottern, som han också fick flera barn med.

Nu har han dömts skyldig på alla punkter, inklusive mord. Brottet var det grövsta som Fritzl åtalats för och bara det medför livstids fängelse.

Åklagaren krävde i sin slutplädering på "maxstraff".

Alla ledamöterna var överens om att Fritzl var skydlig på alla punkter. Själv sade Fritzl att han ångrade sig från djupet av sitt hjärta.

– Olyckligtvis kan jag inte längre göra någonting åt det. Jag kan bara se till att efter förmåga begränsa skadorna, sade Fritzl till juryn enligt APA innan han efter bara dryga timmen fördes ut ur rättssalen.

Försvarsadvokaten Rudolf Mayer vädjade i sin slutplädering till rätten om att se Fritzls abnorma psyke som en förmildrande omständighet.

– Jag tror inte på mord. Min klient är ansvarig för sina handlingar, men hans personlighet har psykologiska abnormiteter. Han valde inte att bli den han är, sade Mayer.

Den psykiatriker som undersökt den 73-årige Fritzl har sagt i rätten att det finns en risk för att han skulle återfalla i brott och menade att han borde få psykiatrisk vård på obestämd tid.

Domen kommer att vinna laga kraft på tisdag i nästa vecka. Fritzl kommer inte att överklaga domen.

Se mer från rättegången nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.