Minst 25 döda i Assam

Stambefolkning och muslimska invandrare strider med varandra. (TT)


– Situationen är väldigt spänd eftersom förbrytarna tänder eld på hus och attackerar människor trots närvaron av så stora styrkor, sade en polis.

Bybor från bodofolket och bangladeshier i Udalguridistriket i den oroliga delstaten Assam attackerade varandra med pilbågar, machetes, spjut och gevär.

Minst 25 personer har dödats och tusentals blivit hemlösa i den indiska delstaten under helgen. Sammandrabbningar mellan stambefolkning och muslimska invandrare från Bangladesh är orsaken, uppgav polis och sjukhuskällor.

Över 50 000 människor har flytt sina hem till provisoriska läger som polisen har upprättat.

Assams regeringschef Tarun Gogoi har infört utegångsförbud i de våldsdrabbade områdena och myndigheterna har kallat in militär för att stävja våldet, men det har inte hjälpt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.