Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Utegångsförbud i Kashmir

- 05/10/2008, 07:15 -

Indiska myndigheter har infört utegångsförbud i Kashmir inför separatisternas väntade självständighetsdemonstration i morgon. (TT)

Indiska myndigheter har infört utegångsförbud i Kashmir inför separatisternas väntade självständighetsdemonstration på måndagen.

Poliser med högtalare beordrade invånarna att hålla sig inomhus medan tusentals poliser och soldater patrullerade regionens övergivna gator.

Under de två senaste månaderna har några av de största anti-indiska demonstrationerna genomförts sedan en separatistrevolt mot New Delhis styre bröt ut i området 1989.

Omkring 40 demonstranter har dödats och mer än 1 000 skadats.

På måndagen planeras en stor demonstration av Jammu-Kashmirs samordningskommitté, en nybildad allians av muslimska separatister, affärsmän och advokater. Mötet ska hållas på Lal Chowk (Röda torget) mitt i Srinagar.

Var snälla och samarbeta med myndigheterna, vädjade Anil Goswami, Kashmirs högste ämbetsman till Kashmirborna via den statsägda televisionen.

Om ni trotsar utegångsförbudet kommer säkerhetsstyrkorna att svara.

Regeringen har förbjudit offentliga möten med mer än fem personer den närmaste månaden för att förhindra alla demonstrationer.

Men separatisterna säger att de kommer att trotsa utegångsförbudet och genomföra demonstrationen på måndagen.

Skrivet av: