Efter den uppmärksammade skolskjutningen i december i Newtown hålls nu ett möte mellan vicepresidenten och representanter från film- och spelindustrin för att diskutera deras roll i våldet.
1 av 4
Efter den uppmärksammade skolskjutningen i december i Newtown hålls nu ett möte mellan vicepresidenten och representanter från film- och spelindustrin för att diskutera deras roll i våldet. - Foto: AP
Mötet följer upp Obamas uttalande där han krävde en granskning av populärkulturen.
2 av 4
Mötet följer upp Obamas uttalande där han krävde en granskning av populärkulturen. - Foto: Ap
Actionskådisen Arnold Schwarzenegger går till mottattack mot anklagelserna om att Hollywood skulle vara ansvariga för den senaste tidens våldsdåd.
3 av 4
Actionskådisen Arnold Schwarzenegger går till mottattack mot anklagelserna om att Hollywood skulle vara ansvariga för den senaste tidens våldsdåd. - Foto: All over press
Regissören Quentin Tarantino håller med honom.
4 av 4
Regissören Quentin Tarantino håller med honom. - Foto: All over press

Nöjesindustrin ställs till svars för skolskjutningar

Efter de senaste vapendåden i USA har debatten väckts om huruvida vapenlagarna bör skärpas i landet. Frågan kommer nu tas upp i veckan med företrädare för film- och spelindustrin av vicepresident Joe Biden.


Skrev brev till Biden

En ledande branschorganisation inom nöjesindustrin skrev även nyligen ett brev till vicepresident Biden där de vädjade honom att inte undersöka vidare i saken om huruvida det finns någon koppling mellan våldet i nöjesvärlden och verklighetens våld. Vicepresidenten har ännu inte svarat på detta brev, skriver Mashable.

USA. Det varefter den senaste skolskjutningen i Newtown i Connecticut den 14 december förraåret som bollen sattes i rullning. På tisdagskvällen meddelade Vita huset attvicepresident Joe Biden under veckan kommer att hålla ett möte medrepresentanter från underhållningsindustrin, skriver Dagens Nyheter.

Syftet är att diskutera vilken roll filmer och spel har när det gällerdet vapenrelaterade våldet i USA.

Mötet följer även upp ett uttalande som president Barrack Obama gjorde några dagar eftervåldsdådet i Newtown.

– Vi vet att detta är ett känsligt ämne. Det finns inte en lag som kan stoppavåldet utan vi måste också se på den kultur som förhärligar våld och vapen, saObama vid ett tal.

I Hollywood ser man inte ljust på att man blir betraktad som en möjlig orsaktill våldet. Actionfilmsveteranen och den före detta guvernören ArnoldSchwarzenegger har tidigare uttalat sig om att verklighetens våld och filmensvåld är två helt olika saker som inte har med varandra att göra.

Han fåruppbackning av regissören Quentin Tarantino som även han inte kunde se någotsamband mellan filmvåld och riktigt våld, skriver Dagens Nyheter.

USA
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!