Rörledning användes för smuggling

De två kilometer långa rören låg på botten av en vattenreservoar. Genom den smugglades sprit från Ryssland till Estland.


Nu åtalas elva personer i Estland för vodkasmuggling. Det var genom en rörledning som vodkan smugglades ut från Ryssland. Ledningen var hela två kilometer lång och låg på botten av en vattenreservoar söder om Narva vid Estlands gränd mot Ryssland.

– Det kan låta märkligt och otroligt, men det är ett mycket verkligt rättsfall, säger Mari Luuk, taleskvinna för åklagarna.

De åtalade kommer att ställas till rätta inom kort. Om de fälls kan straffet bli upp till fem års fängelse. Männen har tjänat en hel del pengar på smugglingen. Vodkapriset i Ryssland är nämligen bara en tredjedel av priset i Estland. På så sätt har smugglarna lyckats komma undan tullavgifter på ungefär 57 000 euro, skriver unt.se.

Skrivet av:

Senaste nytt

Två döda hittade i bil i Malmöhamn

Montana får inte förbjuda Tiktok

Den amerikanska delstaten Montana får inte förbjuda den populära men omstridda appen Tiktok, något som var tänkt att ske vid årsskiftet. Ett förbud skulle strida mot konstitutionen, enligt en federal domare.

Ozonhål stängs senare än vanligt

Varje år i oktober-november skapas ett ozonhål över Antarktis. Årets hål började bildas flera dagar tidigare än vanligt och forskare befarar att det kommer stängas sent.

Ljög om assistansbehov – sju åtalas

Sju personer åtalas för grovt bidragsbrott då de ska ha överdrivit eller lämnat falska uppgifter om sitt hälsotillstånd, rapporterar SVT Väst.

Örike vill ha bort mobiler i skolan

1 timme sedan
Mobiler ska förbjudas i skolorna i Nya Zeeland, enligt premiärminister Christopher Luxon i den nya konservativa regeringen.

Svenska gäng svindlar i Norge

2 timmar sedan
Svenska kriminella gäng ägnar sig även åt bedrägerier i Norge, enligt den norska storbanken DNB. De har haft god framgång, säger Sebastian E. Takle, avdelningschef på bankens enhet för arbete mot nätbedrägerier till näringslivssajten E24.