Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tusentals sörjer den enögda pitbullen

- 21/08/2014, 10:00
1 av 4

Second Chance Rescue

2 av 4

Second Chance Rescue

3 av 4

Second Chance Rescue

4 av 4

Second Chance Rescue

Den enögda pitbullen Lexi hittades fastkedjad och blödande bunden intill ett staket. Först förstod ingen varför.

BROOKLYN. Det är omöjligt att veta vilket liv den enögda och gråvita pitbullen Lexi levt innan hon hittades, med blod rinnande från ögon och nästa och bunden till ett staket i Brooklyn i New York, skriver Huffington Post.

"Hoppades nog att någon kunde hjälpa"

Efter att hon i mars i år tagits omhand av djurhemmet Second Chance Rescue i New York City, hoppades man att hon kunde få ett nytt, bättre liv. Men djurhemmet, som består av en räddningsgrupp specialiserad på hundar som har utsatts för övergrepp eller försummas, eller har allvarliga medicinska behov, upptäckte snart något hjärtskärande – Lexi hade en massiv tumör i huvudet.

– De band nog henne till stängslet i hopp om att någon skulle hjälpa henne, säger Jackie O'Sullivan från djurhemmet, som tror att Lexis förra ägare kan ha blivit överväldigade av hennes många medicinska behov.

Opererade bort ögat

Lexi fördes i illfart till akut veterinär, som tog bort hundens bula till öga och så mycket av tumören som möjligt. Hon genomgick sedan tre veckors intensiv strålbehandling, varefter hon togs omhand av alltifrån veterinärer och personal till trogna vänner av djursjukhus. Hon blev så pass omtyckt i det verkliga livet och på Facebook, där hennes egna sida nu gillas av över 62 000 personer, skriver Huffington Post.

Men nyligen började hon må sämre, och allt gick sedan väldigt fort. I torsdags förra veckan tog man det hjärtskärande beslutet att avliva henne och få slut på hennes lidande.

"Vi ville ge henne det bästa livet"

– Vi visste att dagen hade kommit och vi önskar att vi hade haft mer tid men hennes tumör var obeveklig, säger Jackie O'Sullivan.

Trots det säger hon att hon har lyfts av att höra från väldigt många människor som berörts av den söta och omtänksamma hunden Lexi. 

– Vi ville bara ge henne det bästa livet vi kunde, för den tiden hon hade, säger hon enligt Hufffington Post.

Här är en vacker liten hyllningsvideo som gjorts efter att Lexi avlidit: