Stockholm

Brittiska kan piskas för otrohet i Dubai

Men 40-åriga tvåbarnsmamman Marnie Pearce säger att hennes man har satt dit henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Marnie Pearce fann sin mans kärleksbrev slängde hon ut honom. Men nu verkar han ha fått sin hämnd. Enligt Pearce har hennes egyptiska man Ihab El-Labban satt dit henne för otrohet i Dubai för att på så sätt få förmyndarskap över deras två gemensamma söner. När polisen stormade parets gemensamma hus fann de fem använda kondomer. Straffet för otrohet i sharialagarnas Dubai är fängelse samt spöstraff, samtidigt kan man förlora vårdnaden över sina barn. Just det var makens plan från första början menar Pearce och säger att kondomerna planterats av ut för att fälla henne i rätten. Nu ber hon om hjälp från den brittiska ambassaden i Dubai.

–Sättet jag behandlas på här är barbariskt. Jag bönar och ber för att den brittiska myndigheterna ska ingripa. Jag ignoreras i Dubai därför att jag är en kvinna, säger Pearce till Dailymail.

Pearce och hennes man El-Labban träffades i Oman och gifte sig för 16 år sedan. Men när polisen stormade hennes hem i Dubai slängde maken ut henne på gatan.

– Du har en affär, jag ska ta barnen, skrek han när han ackompanjerade poliserna till vårt hem säger Pearce, som föddes i Bracknell i södra England.

Då hon var hemlös tog sig då Pearce, tillsammans med sönerna Laith, 7 och Ziad, 3, till ett härbärge där hon nu befunnit sig de senaste 16 veckorna. Då hon fortfarande står under åtal får varken hon eller barnen lämna landet. Endast de brittiska myndigheterna kan rädda henne och barnen menar Pearce.

– Jag kommer att förlora mina barn för alltid om jag skickas till fängelse. Jag kan inte ens tänka på något sådant.

Mannen slår i från sig alla anklagelser.

–Vi hade problem under en tid och försökte trots det leva tillsammans, men jag valde till slut att ta en paus på grund av barnen. Det var då hon var otrogen, säger han till Dailymail.

Fallet har nu tagits upp av den brittiska ambassaden som ska se över fallet. Pearce är säker på utgången.

– De har inte det minsta bevis mot mig, säger hon till Times.

Tidigare i år dömdes britterna Michelle Palmer och Vincent Acors till långa fängelsestraff för att ha haft sex på en strand. Enligt landets sharialagar är all sexuell aktivitet mellan ogifta personer strikt förbjudet. Men senare upphävdes straffen då poliserna som arresterade britterna inte kunde bevisa att de haft sex.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.