En skadad i gisslandrama

En beväpnad man med sprängämnen har tagit dussintals människor som gisslan.


En man som misstänks vara beväpnad med sprängämnen har tagit dussintals människor som gisslan inne i en byggnad i Guatemala City, rapporterar en radiostation. Mannen ska ha skjutit mot och skadat en vakt.

Mannen håller ett 40-tal personer som arbetar vid ett call center gisslan. Polisen uppgav att han lider av "känslomässiga" problem. Två brandbilar och sex ambulanser finns utanför avspärrningarna som polisen satt upp kring byggnaden, uppger radiostationen Emisoras Unidas.

Mannen tvingade sig in i byggnaden och avväpnade en vakterna samtidigt som han hotade att utlösa sprängladdningen han hävdade att han bar med sig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisens nya påsktilltag mot öbornas grankrig

Bostadshus beskjutet i Norrköping

1 timme sedan
Flera skott har avlossats mot en port i ett flerbostadshus i Norrköping. Polisen larmades vid 22-tiden på långfredagen sedan två höga smällar hade hörts i stadsdelen Hageby.

Jättekran på plats vid rasade bron

2 timmar sedan
Arbetet har inletts för att rensa upp och så småningom återställa bron i Baltimore som kollapsade i veckan. Till sin hjälp har arbetarna en av USA:s största kranar.

Polisen i Malmö rapporterar om rån väpnat

3 timmar sedan
"Pildammsstaden. Personrån utomhus.", skriver polisen på sin hemsida.

Äldre man död i trafikolycka

igår 21:16
En man i 75-årsåldern har omkommit i en olycka på en länsväg norr om Kalmar, uppger polisen. Mannen färdades på en cykel som kolliderade med en bil.

USA uppges skicka bomber till Israel trots oro

igår 21:02
USA:s regering har de senaste dagarna i tysthet godkänt att stridsflyg och krigsmateriel ska skickas till Israel, trots att president Joe Biden offentligt intensifierat kritiken mot Israels krigföring i Gaza.